Mästaremåla stuga

   Hondvriendelijk vakantiehuis in Zweden / Hundefreundliches Ferienhaus in Schweden 

Honden

U bent met uw hond of meerdere honden van harte welkom bij Mästaremåla stuga. Wij hanteren geen maximum aantal honden voor de verhuur van ons vakantiehuis. Zolang de ruimte het toe laat. De stuga heeft een woonoppervlakte van 74m2 en heeft vier slaapplaatsen voor mensen (twee slaapkamers). Wij hebben liever niet dat u uw honden op de slaapkamers laat slapen, maar kunnen dit uiteraard niet controleren. Indien u gewend bent uw honden op de slaapkamer te laten slapen, verwachten wij van u dat u uw eigen dekbedden meeneemt (naast uiteraard eigen beddengoed).


Zoekt u een vakantiehuis in een vuurwerkarme omgeving tijdens Oud&Nieuw?

De stuga heeft een zeer afgelegen ligging. Onze buren wonen circa 500 meter achter ons en verdere buren op 1½ km afstand. In Zweden wordt ook vuurwerk afgestoken tijdens de jaarwisseling, maar vooral siervuurwerk. Daarnaast wordt het vuurwerk slechts afgestoken tijdens de jaarwisseling zelf. Buiten is het vuurwerk in de verte hoorbaar. De omgeving van de stuga is vuurwerkarm, niet vuurwerkvrij! Bij vuurwerkvrij vinden wij dat je dan geen enkel geluid van vuurwerk zou moeten kunnen horen.

Als u zelf niet op zoek bent naar een vuurwerkarme omgeving: uiteraard willen we deze omgeving graag voor de buren vuurwerkarm houden. Daarom is het afsteken van vuurwerk bij ons vakantiehuis niet toegestaan. 


Hondenmanden

In de woonkamer ligt een grote hondenmand van het merk Sabro (Kudde, maat 6, afmeting 117 x 150 cm). Deze schuimmand heeft een kunstleren buitenkant. Hier is geen kussen voor nodig, slechts een dunne deken o.i.d. Verder is er een middelgrote mand van (hard) kunststof. Graag na gebruik de manden schoonmaken.


Kleden voor de bank

Wij verzoeken u kleden voor de grote bank en chaise longue mee te nemen, als uw hond van u op de bank mag. Graag de bank schoonmaken voor vertrek.


Voer- en waterbakken

Er zijn vier op hoogte verstelbare RVS voer- en waterbakken aanwezig, 2 x 28 cm ∅ en 2 x 21 cm ∅. En nog enkele kleine voer/water bakken.


Omheining

De tuin van circa 4000 m2 is volledig omheind. Naast het grote hek bij de oprit heeft het terrein nog twee kleine hekjes. Achter de omheining is het terrein grotendeels ommuurd met de typisch zweedse stenen muren. De hoogte van de omheining varieert van 95 cm tot 120 cm. De mazen in het hekwerk zijn maximaal 10 x 10 cm. 

Vindt u het terrein te groot voor uw hond(en), dan hangt in de schuur een schapennet waarmee u zelf een deel van de tuin kunt afzetten. Graag wel weer terughangen in de schuur.


Wandelen

U kunt direct vanuit het huis het bos in! In huis hebben wij een plattegrond met hierop diverse wandel (of fiets) routes. Als u wilt kunt u er uren op uit trekken met uw viervoeter(s). Formeel moet u van 1 maart tot 20 augustus uw hond aangelijnd houden in Zweden. Loopt uw hond toch los, dan wordt dit al snel uitgelegd als illegaal jagen! Begin oktober begint de elandjacht. Houdt uw hond dan aub (in de eerste week) aan de lijn voor uw eigen veiligheid en dat van uw hond(en). In het bos leven diverse wilde dieren; eland, ree, wild zwijn, haas, etc. 

In Buggamåla vindt u een leuk meertje met een steiger en klein strandje, waar ook honden welkom zijn. Het meertje heet Yasjön (7 km rijden).


Regels in Zweden

Uw hond moet een geldige rabiësenting hebben, een chip en een EU paspoort. U mag maximaal vijf honden meenemen naar Zweden, anders gelden aanvullende documenten. Zweden kent geen "verboden rassen". Bij de grens dient u te melden dat u honden invoert en de dierenpaspoorten te tonen. Kijkt u op www.licg.nl voor meer informatie over de "invoereisen per land". 

In Zweden zijn honden niet welkom in restaurants. Een enkele keer heeft u geluk op een terras.


Dichtstbijzijnde dierenarts

In Lyckeby (buitenwijk van Karlskrona) vindt u de dichtstbijzijnde dierenarts. In de stuga ligt verdere informatie over belangrijke adressen en telefoonnummers.


Poep

Mogelijk zal uw viervoeter per ongeluk binnen de omheining zijn behoefte doen. Geen probleem! Mits u dit ook gewoon even opruimt. Onder het afdakje bij het keukenraam staat een poepschep. De poep kunt uw kwijt aan de andere kant van het muurtje, aan de achterzijde van het huis. Deze grond is ook van ons.

Wij zouden het fijn vinden als u de tuin af en toe inspecteert op ongelukjes van uw viervoeter, zodat er niets blijft liggen voor volgende gasten.